KONST


Här presenteras årets konstutställningar för 2022 i Viktor Lenpers galleri i studion på Storgatan 6 i Valdemarsvik. Aktuella öppettider uppdateras löpande på hemsidan.

 

28 april - 14 maj

Konstutställning: Christine Svensson

Christine är född och uppvuxen i Valdemarsvik. Till vardags jobbar hon som vårdadministratör på vårdcentralen men på fritiden kopplar hon av med sin kreativitet bland färger och penslar. Konsten, i olika former, har alltid funnits representerat i Christines liv. Främst jobbar hon med akryl på canvasdukar. Hon skapar också efter önskemål kring såväl storlek, färger och former. Vill en se mer av hennes skapande så delar hon med sig av det på Instagram.

 

19 maj - 11 juni

Konstutställning: För En Bättre Dag

En utställning av elever på Vammarskolan. Efter en idé av Vammarskolans socialpedagog Hilda Larsson och i samarbete med Viktor Lenper har utställningen skapats av ett gäng kreativa elever från högstadiet, som tillsammans genom utställningen kommer uppmärksamma och samla in pengar till stiftelsen Tim Berling Foundation och deras viktiga arbete för ungas psykiska hälsa.

 

28 juni - 23 juli

Konstutställning: Lockrop 

Lockrop är i grunden en bok skapad av trion Simeon Gudjonsson, Jan Ekberg och Marie Pettersson. Till vardags är dem lärarkollegor på Vammarskolan men på fritiden delar dom kärleken till sjön Rånen i Valdemarsvik samt intresset för det kreativa skapandet. Det har resulterat en mycket uppskattad bok fylld av Simeons vackra texter, Jans fantastiska fotografier och Maries helt ljuvliga akvareller. Nu är ni välkomna att ta del av delar ur boken i en ny och helt unik utställning.

 

25 juli - 13 augusti

Konstutställning: Lotta Larsson

Efter flera års uppehåll har nu Lotta hittat tillbaka till sin skaparlust och resultatet är lika fint och fängslande nu som då. Med teman som ”Blommor och blader gör människan glader”, ”Bullfest, bullfest hela da’n” och ”Bakom flötet” kommer besökarna bjudas på en färgstark utställning fylld av sommar, känslor och detaljrikedom. Lotta har genom åren varit en aktiv och mycket uppskattad konstnär med både egna utställningar och butiker i Valdemarsvik, och nu gästar hon Viktor Lenpers studio med sin konst och förgyller därmed Storgatan med sina alster igen.

 

1 oktober - 8 oktober

Konstutställning: Världens Barn

En konstutställning till förmån för Världens Barn med blandade konstverk från flera olika konstnärer som säljs till förmån för Valdemarsviks kommuns insamling under årets kampanjveckor.

 

20 oktober - 19 november

Konstutställning: Karl Rahm

Karl Rahm började sitt skapande sent i livet, det var efter han blev pensionär när det plötsligt fanns gott om tid som han upptäckte skaparglädjen. Kallar sig själv en konstnärlig allätare vars motiv kan bli allt från porträtt till landskap, båtar till djur skapade i såväl akvarell och akryl som kol och grafit. Utställningen bjuder på mycket uttryck och dramatik med detaljer som väcker känslor och ibland kan locka till skratt. En del av försäljningen kommer skänkas till välgörande ändamål.

 

26 november - 24 december

Konstutställning: Jenny Ihregren Svensson

Jenny har målat till och från så länge hon kan minnas men det var först i december 2021 som hon hade sin första egna konstutställning i Viktor Lenpers studio och efter det otroliga gensvaret från besökarna är det nu dags för en favorit i repris! Jenny hittar sin inspiration i vår vackra natur och när hon ser sig omkring ser hon ofta skogar, hav och himlar som stora akvarellmålningar.

 

Välkomna!