KONSTGALLERI


Välkomna till Design Viktor Lenpers konstgalleri. Här presenteras sommarens tre konstutställningar!

Ola Niklasson Ola Art Utställning

 

12/5-1/7

OLA NIKLASSON  - OLA_ART

Fjäderfän

Ola Niklasson är sedan 2005 bosatt i Söderköping och jobbar som lärare vid estetiska programmet Konst och design på De Geer-gymnasiet i Norrköping. Ola jobbar med något som kallas Recycled Art. Han köper in loppistavlor och porslinsfigurer som han sedan jobbar vidare med. Det är ett sätt att låta gamla verk (som annars riskerar att kasseras) få ett nytt liv. De får leva vidare ett tag till, men i en ny och något mer humoristisk tappning. Under de senaste åren har Ola synts och ställt ut på Liljevalchs vårsalong och i flera samlingsutställningar. Man har även kunnat se honom måla live i Musikhjälpen samt i SVT:s program Sverige! och Antikmagasinet.

 

”Det här är en utställning som vid första anblicken kretsar kring våra fjäderbeklädda vänner, men som kanske ändå egentligen handlar mer om oss människor. Målningarna kan delas upp i tre kategorier; City Birds, Party Birds och Mixed Birds. "

 

Johan Sandell Utställning

4-22/7

JOHAN SANDELL

Johan Sandell som bor söder om Valdemarsvik och har egentligen alltid målat och tecknat, men det var för cirka 5 år sedan som hann verkligen hittade tillbaka till färglådan och började måla mer regelbundet. Det är akvarell-tekniken som blivit Johans sätt att utrycka sin kreativetet. ”Akvarellen är spännande och utmanande. Den kan utnyttjas på så många sätt rent tekniskt och spänningen ligger i samspelet mellan pigment och vatten. Det gör att jag hela tiden kan få en utveckling och utmaning i varje motiv. Det kan vara små saker, som kan vara svåra att upptäcka, men de finns där.”, berättar Johan.

 

Johan bor på landet i vad han kallar en typisk småländsk kustbygd och förutom själva målandet så ägnas mycket av hans tid numera åt att vandra runt i den egna eller angränsande bygder för att hämta nya motiv till hans målande. Det blir ofta motiv från hans närområde, präglat av kustfiske, småbruk, skog och öppna slätter. "Mycket har försvunnit och mycket håller på att försvinna, men jag vill förmedla lite av de stämningar som jag upplever. Jag vill inte utmana med mitt målande, det finns det andra som är mycket duktiga på. Jag vill i stället att betraktaren ska känna värme, harmoni och kanske minnas.”, beskriver Johan sitt skapande.

 

Erica Agerås Utställning

25/7-12/8

ERICA AGERÅS

Flowers hallucinate

Erica Agerås är född i Linköping men är nu mera bosatt i Stockholm, förutom på somrarna som hon tillbringar i Gryt tillsammans med sin familj. Till vardags jobbar Erica med kostymdesign inom film och tv men sedan några år tillbaka är hon också verksam konstnär. Mellan åren 2012-2017 bodde Erica i London och det var där hon utforskade sin kreativitet ytterligare med kreativ illustration och fann då ett sätt att utrycka det på kanvas. Hennes största inspirationskällor inom den surrealistiska konströrelsen inspirerade henne att använda olika och nya tekniker för att utveckla konst som ögat vill filtrera. 

 

I Ericas surrealistiska värld dominerar vägar till reflektion i alla dess former. Mittibland de drömlika tårarna, den oändliga grönskan och de gråtande tulpanerna släpper hon in oss till sitt egna känsloliv. Blommor och natur vävs in där de levande möter de levande och ljus möter mörker. Vi ser Erica utforska vad som uppstår mellan karaktären och naturen. Ett vakuum mellan vad vi ser och vad som står, vad som alltid stått och kanske även känts. 

 

ÖPPETTIDER

ÖPPETTIDER MAJ / JUNI

Vecka 19: Torsdag-Fredag 10-18

Vecka 20: Fredag 10-18 & Lördag 10-13

Vecka 21: Torsdag-Fredag 10-18 & Lördag 10-13

Vecka 22: Torsdag-Fredag 11-17 & Lördag 11-14

Vecka 23: Onsdag-Fredag 11-17

SOMMARENS ÖPPETTIDER

Veckorna 24-32

12 juni - 12 augusti

Tisdag-Fredag 11-17

Lördag 11-14

Eventuella avvikelser kan förekomma. För senaste uppdateringen, håll utkik på hemsidan!